fredag 28 december 2007

Inte längre i Lund

Sitter på tåget från Lund till Stockholm. Äntligen på väg hem, igen! Julen har varit precis som den brukar vara hos Sten och Katarina på Sandgatan. Lika mycket fika som på Folkan, massor av husmanskost, tre timmars klappöppnande, lite skrik, lite skratt, mycket kompromissande. Men vad ska man göra med 12 personer, som nästan aldrig annars umgås, i en enda lägenhet? Lite domkyrkan, lite reashoppande, lite muséer som måste besökas.
Nytt för i år var att Samuel fick vara med och klä granen, vi stack till Köpenhamn och såg Ett Drömspel och spatserade omrking i blåsten, David var pedofiltomte i Katarinas kappa, solglasögon, en alledeles för liten tomteluva och inget skägg. Det är skönt att åka dit och få hela julpaketet serverat. Nu kan vi kanske lämna den högtiden bakom oss och sikta på ett härligt 2008!
S
ps. jag försökte hitta Jan Stenmarks bild där en man sitter och tittar ut genom ett tågfönster, texten lyder "Nu är jag inte längre i Lund, tänker han tänka om en stund", men hittade inte! Ni får visualisera den för er själva. ds

Inga kommentarer: